SI / EN

Druga skupina PONI Zasavje 2023-2028 že krepko čez polovico svojega usposabljanja

Druga skupina PONI Zasavje 2023-2028 je s 1. 6. 2024 pričela svoje 4-mesečno usposabljanje na poti do odprtja lastnega podjetja. Ker je delo na terenu in ogled dobrih praks zelo pomembno so si udeleženci skupaj z zunanjim mentorjem Andrežem Orožnem ogledali uspešno družinsko podjetje Mizarstvo Kos, ki svojim naročnikom že več kot tri desetletja ponuja vrhunske, po meri projektirane in proizvedene izdelke iz lesa za opremljanje zunanjih prostorov. Pripravili so jim odlično predstavitev, kako biti uspešen v tem kar počneš in ob tem ne pozabiti na okolje in družbo v kateri ustvarjaš. Z Andrejem so svoja znanja prenesli v prakso tudi z obiskom uspešnega podjetja Dewesoft, ki je znano po svoji inovativnosti na področju merilne tehnologije, ter pobližje spoznali Katapult in akrobate - torej inovatorje, ki delujejo pod okriljem Katapulta in s svojim delom spreminjajo svet na bolje.

Tudi udeleženci 1. skupine PONI Zasavje 2023-2028 so s svojimi predstavitvami in delavnicami pokazali udeležencem 2. skupine, kako se znanja iz teorije uporabijo v praksi. Nataša Jerman Rajh Coaching, je tekom odlične delavnice osvetlila ključne povezave med dihanjem in uspešnim javnim nastopanjem in s praktičnimi vajami pokazala, kako lahko z zavestnim dihanjem nadzorujejo svoj živčni sistem in s tem izboljšajo svojo prezenco na odru. Aneja Tahirović pa je v okviru Erasmus+ projekta UP2NEB, predstavila program Erasmus+ in Novi Evropski Bauhaus. Ponosni smo, da sta bili obe udeleženki 1. skupine z nami v vlogi predavateljic.

Svojo podjetniško pot je udeležencem predstavil tudi Jure Zupanek, ustanovitelj podjetja Zojo baby, z njimi pa je znanja in izkušnje na področju oblikovanja in razvoja poslovnih idej skozi pomen blagovne znamke delila Petra Marinko, CEO, lastnica in ustanoviteljica podjetja Pharma G in različnih blagovnih znamk. Pod okriljem priznane svetovalke, ge. Branke Dolinšek so PONIjevci spoznali pomen in uporabnost gospodarskega prava pri razvoju poslovne ideje ter nastanku novega podjetja. Maša Kovač iz Partnerstva LAS Zasavje pa jim je predstavila namen in možnost vključitve v projekte. Mag. Tina Štrukelj, soustanoviteljica in direktorica podjetja Infinite pure solutions je z njimi delila znanje o DNSH, Nives Šircelj iz Centra za usposabljanje iz Gospodarske zbornice Slovenije pa o zakonih in predpisih, ki jih morajo poznati pri poslovanju, ter temeljnimi akti, ki jih morajo pripraviti za svoje podjetje.

Na PONI Zasavje velik poudarek namenimo procesu prototipiranja, saj le ta omogoča zgodnje testiranje funkcionalnosti, uporabniške izkušnje in drugih vidikov produkta, kar pomaga pri prepoznavanju morebitnih izboljšav še pred končnim razvojem. Udeleženci so med sabo, pod vodstvom mentorjev, sodelovali in preizkusili izdelke ter storitve. Na koncu so skupaj ocenili dosedanje delo in predlagali morebitne izboljšave.

Druženje z ljudmi, ki delijo podobne izkušnje in cilje, je neprecenljivo. Zato v programu PONI Zasavje spodbujamo mreženje in izmenjavo dobrih praks med mentorji ter udeleženci programa PONI po Sloveniji. PONIjevci Zasavje so na obisk povabili udeležence 2. skupine PONI LUR 2023-2028 in jim z veseljem predstavili svoje poslovne ideje in pokazali svoje izdelke.

Projekt PONI Zasavje 2023 - 2028 je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. Pred kratkim je bil objavljen 3. javni razpis za vključitev v projekt PONI ZASAVJE 2023-2028 (3. skupina). Več na POVEZAVI.






Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.