SI / EN

Objavljen je 1. javni poziv za izbor projektov za izvajanje Strategije lokalnega razvoja Partnerstva LAS Zasavje

Na spletni strani Partnerstva LAS Zasavje je bil danes objavljen 1. Javni poziv za izbor projektov, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP sklad).

Na POVEZAVI je poleg Javnega poziva dostopna tudi vsa razpisna dokumentacija in spremljajoča dokumentacija.

Namen javnega poziva je izbor projektov, katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja za Lokalno akcijsko skupino Partnerstva lokalne akcijske skupine Zasavje za programsko obdobje 2021–2027. Podpora za izvajanje projektov v okviru SLR se dodeli kot nepovratna sredstva.

Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in podpora za izvajanje projektov v okviru SLR. Sredstva za sofinanciranje je Partnerstvu LAS Zasavje dodelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP sklada).

Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje znaša 250.000,00 EUR.

Vodilni partner LAS bo izvajal delavnice o pripravi vloge na javni poziv v vseh treh zasavskih občinah. O datumih in lokacijah delavnic boste obveščeni.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.