SI / EN

[VABILO] Inoviranje kot ključ do uspeha – delavnici za razvoj inovacijskih veščin

Center za pravični prehod Zasavja vas vabi na dve delavnici, namenjeni razvoju inovacijskih veščin, ki so v današnjem hitro spreminjajočem se svetu ključne za uspeh organizacij in izjemnega pomena za uspešen pravični prehod zasavske regije.

Delavnici bosta potekali 17. oktobra 2024 in 5. novembra 2024, na Regionalni razvojni agenciji Zasavje, Kolodvorska cesta 2, 1410 Zagorje ob Savi, v dopoldanskem času. Organizator delavnic je Center za pravični prehod Zasavja, izvedbo pa bo prevzel Enej Gradišek iz podjetja FaciliTribe, izkušen strokovnjak s področja inovacij in organizacijskega razvoja. Na delavnicah bomo raziskovali, kako inovacije ne spreminjajo le izdelkov in storitev, temveč tudi načine dela in razmišljanja. Preizkusili boste praktične metode inoviranja, ki jih lahko takoj uporabite pri svojem delu, ter skozi interaktivne vaje spoznali primere dobrih praks in reševali resnične izzive.

Prva delavnica, ki bo potekala 17. 10. 2024, od 9.00 do 12.30, se bo osredotočila na osnovne principe inoviranja in pregled različnih metod ter pristopov, ki spodbujajo
inovativnost. Na tej delavnici bomo tudi predstavili primere uspešnega inoviranja iz prakse in se poglobili v diskusijo, kjer boste lahko izmenjali svoje ideje in izkušnje. Gostja delavnice bo dr. Staša Mesec iz Ministrstva za javno upravo, nekdanja vodja projekta inovativen.si in koordinatorka izmenjav, ki bo predstavila izbrane dobre primere inoviranja v javnem sektorju.

Druga delavnica, ki bo potekala 5. 11. 2024, od 9.00 do 12.30, bo nadgradila prvo z uporabo metode Design Thinking. Skozi praktične vaje boste lahko v parih delali na konkretnih izzivih iz vašega delovnega okolja in skupaj razvijali rešitve, ki jih boste lahko uporabili v vsakodnevnih procesih.

Prijave na delavnice so obvezne. Prijavite se lahko na obe delavnici ali izberete eno. Prijavni obrazec je na voljo na TEJ POVEZAVI. Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite čim prej. Vabimo vas, da se nam pridružite in izkoristite priložnost za pridobitev novih inovacijskih veščin ter delitev izkušenj z drugimi udeleženci.

Veselimo se sodelovanja z vami in novih inovacijskih idej, ki jih bomo ustvarili skupaj.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.