SI / EN

Za drugo skupino PONI Zasavje 2023-2028 že prvi mesec usposabljanj

Druga skupina PONI Zasavje 2023-2028 je s 4. 6. 2024 pričela svoje 4-mesečno usposabljanje na poti do odprtja lastnega podjetja. V prvem tednu se je 10 udeležencem predstavil njihov zunanji mentor Andrej Orožen, soustanovitelj podjetja Dewesoft, ki je kar 23 let zasedal mesto direktorja tega izjemno uspešnega podjetja. Udeležence bo tekom 4 mesecev usmerjal s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami pri razvoju poslovnih idej.

Na temo osnov podjetništva in oblikovanja ter razvoja poslovnih idej je udeležence podučil Roman Simkin iz podjetja Vizano, z Olgo Knez iz Katapulta so preživeli aktiven dan in skozi igro ter različne preizkuse spoznali sebe in ostale PONIjevce. Prestopili so meje individualnosti in začeli sodelovati kot ekipa. Z njimi je bila tudi Polona Kisovec, strokovnjakinja za prodajo in marketing z ogromno izkušnjami in koristnimi nasveti, Jernej Ženko iz Katapulta pa je za njih pripravil delavnico na temo raziskave trga.

V zadnjem tednu junija so PONIjevci preživeli v družbi Francija Čeča, direktorja ZD Radeče, ki jim je predal bogate izkušnje ter znanja s področja pravilnega komuniciranja in pogajanja v podjetništvu ter Jerneja Pangeršiča, ki jim je podal znanja o informacijsko-komunikacijski tehnologiji (IKT) ter uporabi spleta pri poslovanju podjetja.

Projekt Podjetno nad izzive (PONI Zasavje) je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni 4 mesečni program, ki vključuje podjetniška usposabljanja, mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihove poslovne ideje. Več o projektu najdete na POVEZAVI.




Ostale novice

Zasavje

Zasavska regija leži v osrčju Slovenije, ob srednjem toku reke Save in je obkrožena s številnimi vrhovi, ki jim kraljuje "zasavski Triglav" – Kum. Sestavljajo jo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.